Despre mine

.

Psiholog Mara-Theodora Neacșu

Psiholog Clinician și Psihoterapeut adulți

Crește calitatea vieții

Salut! Sunt Mara-Theodora Neacșu, Psiholog Clinician și Psihoterapeut și sunt fondatoarea proiectului LifeQuality. Am studiat Psihologia la Universitatea din București, Universidad de Salamanca și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, având formarea de bază în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală. Ofer ședințe de psihoterapie pentru adulți față în față în cabinetul meu din Cluj, cât și online pentru clienții din alte orașe sau țări.

Mintea noastră este ca o grădină pe care o amenajăm cum vrem noi, în care putem planta și crește ce plante ne dorim, și să scoatem în mod conștient buruienile ce ne împiedică înflorirea. Bineînteles că există și elemente precum solul sau clima care sunt mai greu de schimbat, mai crește o floare pe care nu știm dacă o vrem, însă putem învăța conștient cum să le folosim în avantajul nostru.

Cred în libertate, curiozitate și diversitate. Consider că toți oamenii au puterea de a se dezvolta și de a deveni autentici, de a fi cine simt ei cu adevărat că sunt. Uneori este nevoie de îndrumare, de un specialist care ascultă cu sufletul deschis și ghidează, alături de care se simt în siguranță să își înceapă procesul de dezvoltare personală.

Cunosc procesul terapeutic atât din scaunul profesionistului, cât și din scaunul clientului, fiindcă consider terapia personală ca fiind un element cheie în întelegerea, susținerea și empatizarea cu omul din fața mea.

M-am hotărât să devin psihoterapeut în urma unui an sabatic, călătorind prin lume. Am vrut să învăț în mod nonformal ce am simțit că nu puteam învăța din cărți și teorie. Deși am plecat cât mai departe, călătoria a fost de fapt înspre mine și despre a-mi satisface curiozitatea de a descoperi și cunoaște diversitatea din oameni. Am fost uimită să descopăr oamenii din spatele etichetelor culturale și sociale, poveștilor lor și capacitatea lor de dezvoltare și transformare. Și am vrut să simt că pot face parte din procesul lor de transformare. Că pot fi persoana care îi însoțește și le oferă acceptare necondiționată.

Sunt formată la bază în psihoterapie cognitiv-comportamentală și abordez psihoterapia și consilierea în mod integrativ, folosind tehnici din mai multe paradigme psihologice, alese special pentru nevoile specifice ale clientului.  Pentru a oferi cele mei bune servicii, acum fac formări și in Schema Therapy și Emotion Focused Therapy. Intră aici pentru a vedea serviciile oferite.

Vrei să colaborăm?​​

Completează formularul de contact sau scrie-mi pe mara.neacsu@lifequality.ro și stabilim o programare.