Ședințe individuale

.

Colaborarea individuală poate fi de forma psihoterapiei sau a consilierii. Aceasta poate fi față în față sau online. Aici te întâlnești cu terapeutul tău pentru a discuta ce te frământă, despre nevoile, emoțiile și comportamentele tale. Vei învăța noi abilități ce te vor ajuta să faci față momentelor dificile, să iei decizii sănătoase și să îți atingi obiectivele.

Stilul meu

Terapia pe care o practic eu este de stil colaborativ, rolul meu fiind de a te ghida spre propriile tale răspunsuri și spre tehnicile care ți se potrivesc cel mai bine. Îmi place să am un fir roșu pe care îl urmăresc, având astfel o structură, însă las libertatea și creativitatea de a explora nevoile tale prezente. Uneori vei primi sarcini ușoare de făcut acasă, fiindcă progresul adevărat se întâmplă de fapt între ședințe.

Cum funcționează?​

Psihoterapia este forma clasică de colaborare între psiholog și client. În cadrul acestor ședințe clientul este susținut într-un spațiu sigur și empatic să descopere sursa trăirilor negative și este învățat modalități de a le gestiona. Această colaborare este structurată de obicei sub forma de ședințe săptămânale. Consilierea este o formă de colaborare asemănătoare cu psihoterapia, diferența fiind că aceasta se centrează mai mult pe dezvoltare personală și profesională, atingerea obiectivelor. De regulă, are loc săptămânal. Întâlnirile individuale dureaza 50 de minute și pot avea loc la cabinet sau online.

Problemele cu care poti sa apelezi la ajutorul psihologului

Persoanele pot avea diferite subiecte de discuție precum:

  • Comunicare
  • Dezvoltare personală
  • Abuz/traume
  • Disfuncții sexuale
  • Anxietate/depresie
  • Relații/singurătate
  • Nu îți găsești locul/ești în căutare de sens
  • Probleme de atașament

Acestea sunt doar exemple, ele nu sunt singurele motive pentru care poți veni la terapie. Pentru tarife, click aici.

Mara-Theodora Neacșu
Mara-Theodora Neacșu

Sunt Mara-Theodora Neacșu, Psiholog Clinician și Psihoterapeut și sunt fondatoarea proiectului LifeQuality.

Mara Neacșu