Dezvoltare personala Mental Health Uncategorized

Idei de activități si hobby-uri pentru o viață împlinită

Mulți dintre noi ne luptăm să găsim activități care ne plac și care ne aduc bucurie. Această luptă poate fi datorată unui număr de factori, cum ar fi lipsa de timp sau lipsa de resurse financiare, dar uneori poate fi dificil să găsim ceva care să ne pasioneze cu adevărat. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra stării noastre de spirit și asupra sănătății noastre mentale și fizice.

Atunci când nu găsim activități care ne plac, putem deveni plictisiți, iritabili și stresați. Lipsa de bucurie și entuziasm poate duce la o scădere a stimei de sine, ceea ce poate duce la sentimente de tristețe și depresie.

Este important să încercăm să găsim activități care ne aduc bucurie, indiferent de cât de ocupați  suntem. Putem începe prin a explora interesele noastre și a ne alătura unui grup sau club care ne oferă oportunitatea de a face ceea ce ne place. De asemenea, putem găsi activități noi prin călătorii sau prin încercarea unor lucruri noi în fiecare săptămână.

Mai jos îți las o listă cu sugestii de idei pentru timp liber. Încearca măcar una săptămâna asta.

 1. Citește o carte/poveste/poezie
 2. Pictează pe numere
 3. Scrie în jurnal
 4. Colecționează  monede
 5. Mergi la un curs de dans
 6. Gătește o rețetă nouă
 7. Învață o limbă străină
 8. Fă yoga
 9. Meditează
 10. Fă un curs de fotografie
 11. Fa un curs de cusut sau croitorie
 12. Învață să cânți la un instrument
 13. Apucă-te de cursuri de caligrafie sau desen
 14. Ai grija de o plantă
 15. Fă un puzzle

Acestea sunt doar câteva dintre ideile pe care le poți încerca, dar în funcție de interesele și preferințele tale, poți găsi o mulțime de alte activități care să îți ocupe timpul liber. Dacă simți că ești blocat/ă și nu te poți apuca de nimic, poți lua în considerare începerea unui proces terapeutic. Programează o întâlnire aici.

Articole recomandate